Resa till Paris med skolan – dag 3

Den här dagen började med min absolut favorit under resan. Vi var nämligen på BNF, alltså Bibliotheque Nationale Francaise. Det är det största biblioteket av hela Frankrike och har en kollektion av 14 miljoner böcker och andra dokument. Nästan alla böcker som gavs ut i Frankrike sedan medeltiden har ett exemplar just i denna bibliotek. Ni kan ju säker förstå hur häftig det är. Under hela visningen fick vi inte se en endaste bok då nästan alla är låst iväg för att de ska hålla så länge som möjlig.

Efter det gick vi till det arabiska institutet i Paris. Det var inte lika intressant som BNF men jag fick ändå lära mig ganska mycket. När det var slut fick vi äntligen ha lite tid att shoppa och vi hittade än av de kända thriftshops i Paris nära oss. Hittade lite grejer so jag använder väldigt mycket numera så jag blev nöjd.

På kvällen hade vi då inbokat att se på teater. Eller faktiskt var det franska komedin som det kallas. Det är Frankrikes nationalteater och därmed också den äldsta av sorten som fortfarande idag används. Teaterstycket vi såg handlade om andra världskriget, eller bättre sagt var stycket ett sätt för han som skrev det att kritisera hur nazisterna kom till makten för andra världskriget.

Processed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s